Kay Sleking (1968) zijn wortels liggen zowel in Nederland als in Kenia. Hij groeide echter op in de Bijlmer. Al op jonge leeftijd was hij bezig met tekenen en muziek. Na een korte periode aan de lerarenopleiding van de HvA, volgde hij een avondopleiding aan de Grafische school en was daarop volgend een aantal jaren werkzaam bij een grafisch ontwerpbureau.

De muziek trok toch zijn aandacht en hij begon de bachelor studie klassiek gitaar aan het Amsterdams Conservatorium. Na een jaar vervolgde hij de studie aan het Rotterdams Conservatorium vanwege de mogelijkheid om naast klassieke muziek ook Argentijnse tango en Braziliaanse muziek te studeren. Hij studeerde na het behalen van zijn bachelor diploma verder in de master, waarvoor hij regelmatig naar Berlijn en Argentinië afreisde. Na zijn eindrecital ontving hij de talenten aanmoedigingsprijs en kreeg een aanstelling aangeboden als hoofdvakdocent van Codarts (Rotterdams Conservatorium). Hij treedt internationaal op in diverse ensembles en orkesten en geeft workshops en masterclasses.

In het voorjaar van 2018 besloot Kay Sleking, om naast het musiceren, te gaan schilderen. De tentoonstelling EXPANSIE is een overzicht van een inspirerend jaar; een reis naar verschillende manieren van expressie. Uitbrekend van de ene kunstdiscipline naar de andere. De vogels en de vergezichten staan voor ruimte, dynamiek en verstilling. Gebaseerd op de Wadden. Echter staat het voor iedere plek in de wereld waar zeeën, meren, ruimte en vogels te vinden zijn. Ze zouden ook als metafoor kunnen dienen voor het verlangen naar nieuwe horizonnen. Een bezoeker van de tentoonstelling EXPANSIE verwoorde: “Dynamische verstilling. Zoals de meeuwen in de lucht ‘hangen’; oneindig stil en toch in beweging”.  Een andere beschrijving: “Wow, they look like they could leave the canvas immediately, just staying for reason of friendlyness towards the observer.”

De beelden roepen eenzelfde ‘frequentie’ op als zijn muziek. Nog specifieker; het theaterconcert SPIEGELINGEN - Friese Poëzie & Argentijnse Tango -  is hiervan een mooi voorbeeld. De ruimte, dynamiek en muzikaliteit van zijn expositie EXPANSIE is een uiting waarin de melancholie van de Argentijnse tango en de Friese poëzie zich kan spiegelen, en vice versa.

EXPANSIE werd geëxposeerd in Galerie OpWest (Terschelling), Xanten en Keulen (Duitsland), de Oranjekerk (Amsterdam) en 1900 (Amsterdam). Er zit een expositie aan te komen tijdens de herfst/winter, maar daarover later meer. In de zomer van 2020 hangt zijn werk in Leeuwarden.

Kay Sleking is een Recommended Artist bij Saatchi.
Bij Singulart wordt hij benoemd als Talented, Investable Artist with International Exposure.

Naast vrij werk, schildert Kay Sleking ook in opdracht.

Heeft u interesse in de schilderijen, neem dan contact op via nummer +31(0)65497717 of mail info@kaysleking.com.

Naar muziek biografie >>