"Recommended Artist" SAATCHI

"Talented and Investable Artist with International Exposure" SINGULART

Kay Sleking (1968) heeft zijn wortels in zowel Nederland als Kenia. Hij groeide echter op in een buitenwijk van Amsterdam, de Bijlmer. Al op jonge leeftijd was hij bezig met tekenen en muziek. Na een korte lerarenopleiding aan de HvA volgde hij een avondopleiding aan de Grafische School en werkte daarna een aantal jaren bij een grafisch ontwerpbureau.

Toch trok de muziek zijn aandacht en startte hij de bachelor studie klassieke gitaar aan het Conservatorium van Amsterdam. Na een jaar vervolgde hij zijn studie aan het Rotterdams Conservatorium vanwege de mogelijkheid om naast klassieke muziek ook Argentijnse tango en Braziliaanse muziek te studeren. Na het behalen van zijn bachelor diploma vervolgde hij zijn studie in de master, waarvoor hij regelmatig naar Berlijn en Argentinië reisde. Na zijn laatste recital ontving hij de talent-aanmoedigingsprijs en kreeg hij een aanstelling aangeboden als hoofdvakdocent aan Codarts (Conservatorium Rotterdam). Hij treedt internationaal op in verschillende ensembles en orkesten en geeft workshops en masterclasses.

Kay Sleking besloot naast het maken van muziek ook de beeldende kunst op te pakken. Zijn tentoonstelling Expansie, is een overzicht van een inspirerend jaar; een reis naar verschillende manieren van uitdrukken. Brekend van de ene kunstdiscipline naar de andere. De vogels en de vergezichten staan ​​voor ruimte, dynamiek en stilte. Gebaseerd op de Wadden. Het staat echter voor elke plaats in de wereld waar zeeën, meren, ruimte en vogels te vinden zijn. Ze kunnen ook dienen als metafoor voor het verlangen naar nieuwe horizonten. Een bezoeker van de tentoonstelling EXPANSION zei: “Dynamische stilte. Zoals de meeuwen in de lucht "hangen"; oneindig stil en toch bewegend ”. Een andere beschrijving: "Wauw, ze zien eruit alsof ze het canvas onmiddellijk kunnen verlaten, gewoon om redenen van vriendelijkheid tegenover de toeschouwer."

Zijn schilderijen roepen dezelfde "frequentie" op als zijn muziek. 

Expansie is te zien geweest in Galerie OpWest (Terschelling), Xanten en Keulen (Duitsland), de Oranjekerk (Amsterdam) en 1900 (Amsterdam). Zijn werk zou deze zomer te zien zijn geweest in Leeuwarden, maar dat is uitgesteld ivm de Corona pandemie.

Kay Sleking is een aanbevolen artiest bij Saatchi.
Bij Singulart wordt hij benoemd als een getalenteerde, investeerbare kunstenaar met internationale bekendheid.

Naast vrij werk schildert Kay Sleking ook in opdracht.

Bent u geïnteresseerd in de schilderijen, neem dan contact met op via +31 (0) 65497717 of mail

info@kaysleking.com.

Naar muziek biografie>>

Slide CONTACT

Slide ADRES STUDIO KAY SLEKING
Willem Beukelstraat 42
Amsterdam
BLOG Inspirerende verhalen
CONTACT info@kaysleking.com +31 654977176 VOLG MIJ OP L-in Insta Yt Fb