DETAILS EN HET BREDE KADER

Details maken mij nieuwsgierig. Net zo nieuwsgierig als een breed kader, waarbij de achtergrond en het onderwerp al schurend een geheel worden.

Een detail neemt je mee naar de kern, de oorsprong van creatie. Het ontroert mij trouwens ook. Als ik naar een opname luister, zijn het de ongepolijste nano-momenten die het voor mij spannend maken. De minuscule drummer, in de vorm van een onbedoeld raspje bij een zanger of blazer, het geluid van nagels op een snaar, of de hamertjes van de piano.

Bij een kunstwerk is het de gelaagdheid in het detail dat mij aantrekt. Dat wat bedoeld is om deel uit te maken van het geheel, wordt een geheel op zichzelf. Het is geen wonder dat kwantumfysica mij fascineert.

Het tegenstrijdige brede kader draagt dit ook in zich. De pixels die zich vormen in contrast, smelten samen tot een nieuwe wereld. Het gebeurt voortdurend in ons en om ons heen. Kunst zie ik als een van de uitingsvormen van dit proces.

Deze vlinder, gevangen in een afbraakwoning, spreekt door het contrast nog meer tot de verbeelding.

 

 

Heb je interesse in deze wijze van waarnemen, kom dan eens langs in mijn studio.

CONTACT

ADRES STUDIO KAY SLEKING
Willem Beukelstraat 42
Amsterdam
BLOG Inspirerende verhalen
CONTACT info@kaysleking.com +31 654977176 VOLG MIJ OP L-in Insta Yt Fb