Tango Orkest Cursus
1 - 8 Augustus
Preau - Frankrijk

Welkom op de pagina van de Tango Orkest Cursus in Preau!

Na een succesvolle premiére in de zomer van 2019, waar een vast tango orkest uit is voortgekomen, komt de reprise er weer langzaam aan. Een volle week lekker spelen op een prachtige plek in de Bourgogne. 

CURSUS TANGO-ORKEST
Argentijnse tango spelen betekent dat je een vleugje Napolitaanse romantiek mengt met een opzwepende Poolse wals, een kokette Franse musette en een losheupig Cubaans ritme. Tango is met andere woorden een samensmelting van veel verschillende muzikale genres.

Tango bestaat uit drie verschillende basisritmes; de tango (4/4), de wals (3/4) en de milonga (2/4). Deze ritmes zijn te herleiden uit bovenstaande genres, maar hebben een geheel eigen interpretatie gekregen. Tijdens de tangoweek leer je die spelenderwijs herkennen en toepassen in het orkest.

Argentijnse tango kun je solo spelen, maar is bij uitstek muziek om samen te spelen. Elk instrument krijgt binnen het orkest de ruimte om te begeleiden en om de melodie te spelen aan de hand van arrangementen die gemaakt worden door docent Kay Sleking. Daarbij houdt hij rekening met verschillende niveaus binnen het orkest.

ERVARING
Om in het tango orkest te spelen hoef je geen ervaring te hebben met tango, of met samenspelen. Het instap niveau is wel vanaf (semi) gevorderd. Ook voor professionele musici die in de tango willen duiken is deze cursus uitermate geschikt.
Doordat je met velen bent is de klankkleur weer heel anders dan wanneer je met z’n drieën of vieren in een ensemble speelt. In een ensemble ben je misschien de enige die een bepaalde partij speelt, maar in het orkest speel je soms dezelfde partij als je buurman/vrouw. Dit geeft een mooie volle klank.

De arrangementen voor het tango orkest zijn zo gemaakt dat je vrijwel altijd mee kunt komen. Mocht een partij toch te moeilijk of te makkelijk zijn is daar altijd wat aan veranderen.
De partijen ontvang je uiterlijk twee weken voor de cursus begint.

INSTRUMENTEN
De instrumenten die kunnen deelnemen aan het orkest zijn; viool, altviool, cello, bandoneon, accordeon, dwarsfluit, gitaar, piano en contrabas.

Parallel aan de tango orkest cursus geeft Sieta Keizer voor gevorderde en professionele zangers/acteurs een Masterclass Zang en Presenteren.

Een hele week werken op een zalige plek aan je skills als performer?
Je bij audities zelfverzekerd voelen?
Wil jij nummers vormgeven in een theatraal concert?
Wil je als zanger(es) verder komen?
 
Deze cursus staat los van de orkest cursus, maar een cross over bestaat tot de mogelijkheden. Meer informatie over de masterclass kun je de website van Sieta bezoeken. 

 

Sieta Keizer gaf liedinterpretatie en scene studie aan Fontys Hogeschool voor de kunsten afdeling Muziektheater en Codarts. Ze was vijf jaar artistiek leider van Theater M-Lab (muziektheater laboratorium) en jarenlang casting director bij Joop van den Ende Theaterproductie. Sieta begon aan het conservatorium en daarna voltooide ze de Fontys Academie voor Theater, specialisatie regie. Momenteel coacht ze talenten uit de podiumkunsten en geeft ze (auditie)trainingen. Ze weet het beste uit je te halen als performer en mens. www.sietakeizer.nl

PROGRAMMA
Elke dag repeteren we een nieuw stuk en herhalen we het al ingestudeerde repertoire. Tussen de repetities door is er tijd om zelf te studeren.

Deze cursus is in samenwerking met de tangodans cursus van Tangotalks. Een combinatie van beide cursussen is mogelijk.
Bijna elke avond is er een milonga (tangodansavond) waarbij het tango-orkest de ingestudeerde nummers die goed gaan uitvoeren voor de dansers.

DOCENT
Kay Sleking heeft klassiek gitaar gestudeerd aan het Amsterdams en Rotterdams conservatorium en heeft een master gedaan in Argentijnse tango. Naast gitaar speelt hij contrabas en bandoneon. Als docent aan CODARTS leidt hij orkesten, ensembles en geeft hij hoofdvakles gitaar. Kay geeft workshops en masterclasses en heeft een lange ervaring in het geven van zomercursussen aan orkest en ensemble voor (semi) gevorderde en professionele musici.

Hij treedt op met verschillende formaties in binnen en buitenland en hij heeft verscheidene albums opgenomen. Kay heeft het TangoJazz Orchestra El Elegante opgericht, een groot orkest waarin beide stijlen samen komen, waar hij regelmatig mee optreedt. Met zangeres Sieta Keizer vormt hij een duo, waarbij hij zowel gitaar als bandoneon speelt in het theaterconcert Spiegelingen – Nederlandse en Friese Poëzie & Argentijnse Tango.

LOKATIE
L'Huy Préau is een idyllisch landgoedje en ligt, ver van doorgaande wegen, verscholen in het landschap en aan de rand van de Morvan op ongeveer acht uur rijden van Utrecht. L'Huy Préau is een ideale plek voor uw creatieve vakantie in Frankrijk. Het verblijf op l'Huy Préau is volpension. In het intieme restaurant staat 's ochtends een uitgebreid ontbijt klaar, later op de dag een overvloedige lunch en 's avonds een driegangendiner. Het eten is vegetarisch. Klik hier voor de site.

INSCHRIJVEN EN KOSTEN
Voor de cursus kun je je inschrijven via info@kaysleking.com
De cursus bedraagt 275 euro. De kosten voor verblijf en eten kun je hier vinden. 
Neem contact op als je vragen hebt over de cursus, een ander instrument speelt dan aangegeven, of twijfelt of je wel het juiste niveau hebt om deel te nemen.
Het boeken van een plekje inclusief volpension in L’Hyu Preau loopt via Loeky Ekkel, tel. 0573-221199, email info@preau.nl 

Hopelijk tot ziens in Frankrijk!