Bio

Kay Sleking (1968) has his roots in both the Netherlands and Kenya. However, he grew up in a suburb of Amsterdam, the Bijlmer. He drew and made music at a young age. After working for a graphic design agency, music caught his attention and, after studying classical guitar at the Conservatory of Amsterdam and Rotterdam, he became a performing musician and performs internationally.

Kay Sleking decided to resume visual arts in addition to making music, traveling from one art discipline to another. His birds and seascapes stand for spaciousness, dynamism and stillness. His paintings are bought by art lovers from various countries of the world; from the Bahamas, Modena, Cologne, Amsterdam, Paris to Zurich.

Wat mijn klanten zeggen: “Dynamische stilte. Zoals de meeuwen in de lucht “hangen”; oneindig stil en toch bewegend ”.

“Wow, ze zien eruit alsof ze het canvas onmiddellijk kunnen verlaten, maar blijven om redenen van vriendelijkheid tegenover de toeschouwer.”

Bij beide grote internationale galeries Singulart en Saatchi wordt hij besproken als getalenteerde en investeerbare kunstenaar met internationale bekendheid.

Muziek

SOLO

Kay combineert zijn uitmuntende techniek met diepgaande muzikaliteit en swing. Aangekomen op dit punt van zijn carrière strekt hij de grenzen op van zijn muzikale bagage en gebruikt dat voor solistisch spel, waarin hij invloeden gebruikt van klassiek, minimal, jazz en tango in zijn composities. Naast gitaar speelt hij contrabas en bandoneon, maar het accent ligt op de gitaar. In het theaterprogramma Nocturnal Stories gebruikt hij alle drie instrumenten om zijn verhaal te vertellen.

TANGOJAZZ LAND

In 2017 heeft Kay, samen met Sieta Keizer, TangoJazz Land opgericht. TangoJazz Land is een productiehuis waar verschillende disciplines samenkomen en van waaruit nieuwe bewegingen ontstaan. TangoJazz Land begon met de maandelijkse TangoJazz Club El Elegante, een avond met tango en jazz musici in een authentieke nachtclub downtown Amsterdam. In 2018 kwamen daar wekelijkse concerten bij met singer-song writers, poetry & spoken word, jazz, tango, klassiek en latin. In 2019 zijn de TangoJazz avonden verhuist naar het iconische Café Americain aan het Leidseplein op vrijdagavond en zijn er twee-maandelijkse TangoJazz avonden gehouden in Hotel Lloyd, met het TangoJazz Orchestra El Elegante.

Onder TangoJazz Land valt ook het theaterconcert Friese Poëzie & Argentijnse Tango, waarmee Kay Sleking met Sieta Keizer de afgelopen jaren in diverse theaters heeft gestaan in binnen en buitenland. Het is een intieme voorstelling waarin traditionele tango en nieuwe composities worden vertolkt in het Fries door Sieta, met begeleiding en solo’s van Kay op gitaar en bandoneon.

“Als beeldend kunstenaar en multi-instrumentalist schept Kay een dynamische wereld van ruimtelijkheid en verstilling”.

“Ik ben gecharmeerd door de veelzijdigheid van Kay. Kleurig musiceren en muzikaal schilderen. Veel talent en vlijt in één persoon. Blessings!”

Blog

CONCERTEN EN FESTIVALS

Sinds begin jaren negentig treedt Sleking met verschillende musici op in concertzalen in binnen- en buitenland. Hij was onder meer te horen in Het Concertgebouw en De Kleine Komedie (Amsterdam), De Doelen (Rotterdam), Music Sacrum (Arnhem) en theaters van Maastricht tot Friesland. Hij speelde op het Ullapool Guitar Festival in Schotland, het Healdsburg Guitar Festival in San Francisco, het Festival de Fénétrange in Frankrijk, de Historische Stadshalle Wuppertal, en theaters in Berlijn, Keulen, Zurich, Parijs, Finland.

CD’S

In 2006 kwam zijn solo-cd Guitarra Y Tango uit, met traditionele tango’s in nieuwe arrangementen. Met bandoneonist Victor Hugo nam hij de CD Valdarno op met o.a. nieuwe composities. Met Guitarras Tango nam hij de CD Flor de Lino op, met allemaal eigen arrangementen. Met Martin de Ruiter nam hij Tango Noche op, een bloemlezing van de Argentijnse tango voor bandoneon en gitaar. Op de nieuwe CD van tangozanger Omar Mollo speelt hij contrabas. Met Sieta Keizer nam hij een EP op van Friese Poëzie & Argentijnse Tango en hij speelde mee op verschillende CD’s van collega’s.

De eerstvolgende CD zal bestaan uit eigen composities voor solo gitaar.