Kay Sleking (Nederland / Kenia) combineert zijn uitmuntende techniek met diepgaande muzikaliteit en swing. Aangekomen op dit punt van zijn carrière strekt hij de grenzen op van zijn muzikale bagage, waarin hij invloeden gebruikt uit klassiek, minimal, jazz en tango in zijn composities. Naast gitaar speelt hij contrabas en bandoneon.

Kay heeft op vele podia opgetreden, van Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Spanje, Finland, Amerika, Canada tot Argentinië.

Stillness in Concert – Soloconcert

Muziek om te ontspannen

Stillness in Concert helpt je ontspannen van de haast van het dagelijks leven. De composities, geworteld in de neo-klassieke muziek, zijn vakkundig gecomponeerd en uitgevoerd door Kay Sleking, een musicus met een diverse achtergrond in klassieke, jazz, minimal en wereldmuziekgenres.

De muziek van dit album overstijgt het lawaai van het dagelijkse leven, stelt vragen en biedt antwoorden die resoneren met ons allen. De noten glinsteren en dansen, stromen zachtjes maar krachtig door alles wat ze aanraken. De muziek van Kay Sleking straalt een gevoel van ruimte en rust uit.

TANGO VOOR TROMBONE & GITAAR

Na het succesvolle optreden van Jörgen van Rijen en Kay Sleking op het Prinsengrachtconcert 2020, hebben zij concerten gegeven in Splendor, Amsterdam. Het repertoire bestaat zowel uit traditionele tango’s, milonga’s en walsen en nieuwe composities. Jörgen van Rijen is solo trombonist van het Concertgebouw orkest.

SPOKEN WORD & MUSIC

Een samensmelting van poëzie en muziek met dezelfde essentie als Stillness in Concert. Het muzikale genre kan worden beschreven als neo-tango, een stijl waarin invloeden uit de tango, jazz, klassieke muziek en pop naadloos samenkomen. In de video hoor je Kay Sleking optreden op de gitaar, bandoneon en contrabas. Naast nummers met tekst bevat de uitvoering ook instrumentale composities die voortkomen uit improvisatie. Als je nieuwsgierig bent, bekijk dan de video en luister en lees verder via de onderstaande knop.

SPIEGELINGEN

De melancholie van de Argentijnse tango vertolkt in het Fries, en in het Nederlands. Een combinatie die zich verrassend innemend laat mengen. Zoals de band tussen zang en spel van Sieta Keizer en Kay Sleking. Zij voelen elkaar subliem aan.

Spiegelingen gaat over wachten, verlangen, niet weten wat er komt, een horizon afspeuren, over plezier hebben en herinneringen ophalen.
Het zijn de mareas del mar, de getijden van de zee, het altijd veranderend landschap dat ons maakt tot wat wij nu zijn.

Achteraf kijken we met hele andere ogen naar waar we vandaan komen.

Spiegelingen.

Het theaterconcert Spiegelingen vormt een prachtige melange van ontroerende, romantische en vrolijke melodieën, samengebracht met tot de verbeelding sprekende verhalen.

VAN BARTOK TOT PIAZZOLLA

Een avontuurlijke muzikale reis met violiste Myrthe Helder en gitarist-bandoneonist Kay Sleking. De musici kennen elkaar van het Rotterdamse Codarts: Kay Sleking doceerde er op de tango-afdeling en beiden hebben er gestudeerd. In de bijzondere combinatie van viool – gitaar en viool – bandoneon spelen zij een programma waarin allerlei stijlen langs komen, van klassiek en volksmuziek, tot jazz en tango. Met verhalen over de herkomst van de stukken en hun liefde voor de muziek. Zo kan je van Bartok via een Ierse traditional uiteindelijk bij Piazzolla uitkomen.

VIRTUOSITEIT IN LARGO EN ALLEGRO

Victor Hugo Villena en Kay Sleking spelen al decennia lang samen in verschillende samenstellingen, van duo tot orkest. Het duo is de meest tot de verbeelding sprekende, waarbij de meesterschap van beide musici zich volledig kan openbaren en de klanken van bandoneon en gitaar zich virtuoos kunnen mengen. De speelsheid en het gemak waarmee traditionele tango’s worden omgebogen naar deze tijd, in combinatie met hedendaagse composities maakt het concert een ware ontdekkingstocht voor zowel ‘tango experts’ als liefhebbers.

victor kay soundcloud

Tangojazzland

Samen met Sieta Keizer is Kay in 2017 gestart met TangoJazzLand, met als doel het samenbrengen van talenten uit verschillende genres. Dat heeft geleid tot spannende combinaties waaronder tango en jazz musici op een podium met Spoken Word & Poetry artiesten en klassieke concerten in een nachtclub.
De klap op de vuurpijl is TangoJazz Orchestra El Elegante, een Big Band bestaande uit tango, jazz en klassieke musici. Kleinere combinaties die zich goed lenen voor een intiemere setting, zoals een huiskamerconcert of een concert in een kleine zaal, zijn ook onze expertise.

TangoJazz Land

WORKSHOPS

Tango Orkest Cursus

Op Tango Orkest NL, dé website voor informatie over orkestcursussen, speciaal ontworpen voor ervaren amateurmusici en professionele musici die hun kennis van tango willen verdiepen, heb je de keuze uit verschillende mogelijkheden: een tweewekelijkse cursus, maandelijkse orkestsessies, een lang weekend op een prachtige locatie, of zelfs een intensieve orkestweek in Frankrijk. Bekijk de website via de onderstaande knop en laat je inspireren door het aanbod.

tango orkest

Vrij Spel

Vrij Spel is een workshop/lessenreeks, oorspronkelijk ontwikkeld voor studenten aan de opleiding Docent Muziek van het Conservatorium van Amsterdam, maar toepasbaar voor elke groep die hun creatieve flow wil stimuleren.

Laat je inspireren door makers uit diverse kunstvormen, literatuur, architectuur, dans, drama of wetenschap. Wat drijft hen en hoe geven ze daar vorm aan? Door dit te observeren, kun je verrassende verbindingen leggen en een nieuwe kijk ontwikkelen voor jouw authenticiteit.

Waar ligt jouw interesse? Waar reageer jij op, los van jouw kernactiviteit? Wat valt je op als je op straat loopt of op een terras zit, en waar gaat je aandacht naartoe als je op reis bent? 

Mogelijk ontdek je daar een bron die je kunt aanboren voor verdere ontwikkeling van jouw eigenheid. Misschien ben je al bezig met creëren, geïnspireerd door andere disciplines. In dat geval kun je deze workshop gebruiken om nog dieper te gaan.

Afbeelding: Wassily Kadinsky 

VIDEOS

Tango Masivo


In 2011 heb ik samen met violist Martijn van der Linden en zangeres Maria Jose Ortiz Tango Masivo opgericht, een tango orkest bestaande uit de musici van Astillero en de musici van Pavadita String Quartet, Victor Hugo Villena (bandoneon), Claudio Constantini (bandoneon) en Martin de Ruiter (bandoneon) en Maria Jose Ortiz (zang).

Hieronder kun je het nummers uit het concert beluisteren in het Kunstenhuis in Amsterdam, 2011.
Arrangementen: Julian Peralta.

Variacion door Julian Peralta, uitgevoerd door Tango Masivo, Amsterdam 2011

Mal Arreado door Julian Peralta, uitgevoerd door Tango Masivo, Amsterdam 2011

Camandulaje door Alfredo Gobby, uitgevoerd door Tango Masivo, Amsterdam 2011

Catinga door Julian Peralta, uitgevoerd door Tango Masivo, Amsterdam 2011

Nostalgico door Julian Plaza, uitgevoerd door Tango Masivo, Amsterdam 2011

Camandulaje door Alfredo Gobby, uitgevoerd door Tango Masivo, Amsterdam 2011

Organito de la tarde door Cátullo Castillo, uitgevoerd door Tango Masivo, Amsterdam 2011

Morena door Cátillo Castillo, uitgevoerd door Tango Masivo, Amsterdam 2011

OTRA was het tango orkest van de vakgroep Argentijnse tango, Codarts.

Emma van der Schalie Kay Sleking

Aflevering Klassiek viert de Zomer 2018 met violiste Emma van der Schalie.

POETRY

OPNAMES

ALBUMS