CONNECTING
TANGO

Als Creative Director, uitvoerend musicus, beeldend kunstenaar en docent is het verbinden van talenten en disciplines een tweede natuur.
'Creativity is intelligence having fun' - Albert Einstein

MUSICUS | BEELDEND KUNSTENAAR

Multi instrumentalist en beeldend kunstenaar
Kay Sleking, geboren Amsterdammer met Keniaanse roots. Opgegroeid in de Bijlmer en Amsterdam Oost. Scarlatti, Tsjaikovski, Stevie Wonder, Clifford Brown, Astor Piazzolla, Kurt Schwitters en Anselmo Kiefer laten zijn moleculen dansen. Verliefd worden op frequenties. Dat ene moment dat kleur en vorm perfect samenvalt, het plotseling helemaal stil wordt. De stilte tussen de noten, hoe dicht ze elkaar ook opvolgen. De contactgeluiden van nagel op snaar, knopjes, strijkstok. De melancholie van trilling. Tango. Kay is een katalysator van al dat. Lees meer of ga naar online gallery.

TANGOJAZZ LAND

Hot Tango & Cool Jazz
TangoJazz Land is een productiehuis waar verschillende disciplines samenkomen en van waaruit nieuwe bewegingen onstaan. TangoJazz Land is begonnen in 2017 met de maandelijkse TangoJazz Club El Elegante, een avond met tango en jazz musici in een authentieke nachtclub downtown Amsterdam. In 2018 kwamen daar wekelijkse concerten bij met singer-song writers, poetry & spoken word, jazz, tango, klassiek en latin. We zijn weer begonnen met de wekelijkse sessies in het iconische Café Americain aan het Leidseplein op vrijdagavond. Vanaf 1 december is de twee-maandelijkse Club Elegante begonnen, met TangoJazz Orchestra El Elegante, in Hotel Lloyd. Lees meer over TangoJazz Land.

THEATER CONCERTEN

Spiegelingen
De melancholie van de Argentijnse tango vertolkt in het Fries. Een combinatie die zich verrassend innemend laat mengen. Zoals de band
tussen zang en spel van Kay en Sieta. Zij voelen elkaar subliem aan. Lees meer

Nocturnal Stories
“De dag dat je niet meer weet waar je naartoe gaat, onthoud gewoon waar je vandaan kwam. Voor mij was het altijd de stem van de instrumenten. Gitaar, contrabas en bandoneon.” Lees meer

Een nummer uit Spiegelingen, uitgevoerd door TangoJazz Orchestra El Elegante. Het theaterconcert wordt gespeeld in duo, met een strijkersensemble en met het uitgebreide Tangojazz orkest.

Een korte impressie van gitaar, bandoneon en contrabas. 

TangoJazz Orchestra El Elegante speelt zowel traditionele tango's, als jazznummers met een tango twist.

laatste nieuws

Cursus Tango Orkest in Preau

Een volle week tangospelen in een orkest op een prachtige plek in de Bourgogne. Van 1 tot 8 augustus kan het weer! Klik hier voor meer informatie over de cursus.
Wegens succes is er nog een week bijgekomen voor profs en vergevorderde musici van 8 tot 15 augustus, met een concert in de kerk van St.Léger de Fougeret. Klik hier voor meer informatie over deze cursus.

Tango aan de Haven

Club Elegante in het Lloyd Hotel, Amsterdam, met TangoJazz Orchestra El Elegante op 1 december was een succes! Ook het optreden van het TangoJazz Orchestra El Elegante in De Winkel van Sinkel in Utrecht. Na 9 februari in het Lloyd Hotel, met als special guest Hans Dagelet, gaan we verder. Binnenkort verschijnt hier een nieuwe datum.  Lees meer over het orkest.

TANGO & POËZIE

Met windkracht 12 over de Afsluitdijk voor de laatste van Argentijnse Tango en Friese Poëzie. Een warm ontvangst in het gezellige café El Pastel, in Franeker. Velen hebben het weer getrotseerd en het was volle bak. Ik denk niet dat dit de allerlaatste zal zijn...Het nieuwe programma Tango en de Grootmeesters zit er aan te komen, maar met zulk hartverwarmend publiek kunnen we de Friese Tango niet verloren laten gaan. Meer info.

Verhalen op Medium

Ik schrijf vaak teksten om concerten of andere events aan te kondigen of projecten vorm te geven. Heel af en toe schrijf ik over gebeurtenissen of ingevingen. Ik heb mij voorgenomen om met enige regelmaat een stuk te schrijven en publiceren op Medium. Mocht je interesse hebben om een verhaal te lezen, klik dan hier

Slide ADRES STUDIO KAY SLEKING
Willem Beukelstraat 42
Amsterdam
BLOG Inspirerende verhalen
CONTACT info@kaysleking.com +31 654977176 VOLG MIJ OP L-in Insta Yt Fb