Kay Sleking (Nederland / Kenia) combineert zijn uitmuntende techniek met diepgaande muzikaliteit en swing. Aangekomen op dit punt van zijn carrière strekt hij de grenzen op van zijn muzikale bagage, waarin hij invloeden gebruikt uit klassiek, minimal, jazz en tango in zijn composities. Naast gitaar speelt hij contrabas en bandoneon.

Kay heeft op vele podia opgetreden, van Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Spanje, Finland, Amerika, Canada tot Argentinië.

Stillness in Concert – Soloconcert

Verstilling als leidmotief. Luisteren naar de ruimte tussen de noten. Dit is Stillness – Concert van Kay Sleking.
Zijn composities zijn gebaseerd op klassiek, minimal, jazz en tango. Sublieme beheersing en muzikaliteit zijn de peilers waarop Kay zijn muzikale verhaal verteld. 

Concert & Expositie

Als musicus en beeldend kunstenaar reist hij tussen de verschillende manieren van uitdrukken. De combinatie van zijn muziek en beeldend werk kun je live meemaken, o.a. luisterend tussen de schilderijen in Studio Kay Sleking Art, gesitueerd in een monumentaal schoolgebouw in de Watergraafsmeer, Amsterdam.

POËZIE & MUZIEK

Naast musiceren schrijf ik korte teksten die ik combineer met eigen composities. Ik speel daarbij zowel gitaar, bandoneon en contrabas. Ben je benieuwd, bekijk het filmpje en luister en lees via onderstaande knop. 

SPIEGELINGEN

De melancholie van de Argentijnse tango vertolkt in het Fries, en in het Nederlands. Een combinatie die zich verrassend innemend laat mengen. Zoals de band tussen zang en spel van Sieta Keizer en Kay Sleking. Zij voelen elkaar subliem aan.

Spiegelingen gaat over wachten, verlangen, niet weten wat er komt, een horizon afspeuren, over plezier hebben en herinneringen ophalen.
Het zijn de mareas del mar, de getijden van de zee, het altijd veranderend landschap dat ons maakt tot wat wij nu zijn.

Achteraf kijken we met hele andere ogen naar waar we vandaan komen.

Spiegelingen.

Het theaterconcert Spiegelingen vormt een prachtige melange van ontroerende, romantische en vrolijke melodieën, samengebracht met tot de verbeelding sprekende verhalen.

TANGO VOOR TROMBONE & GITAAR

Na het succesvolle optreden van Jörgen van Rijen en Kay Sleking op het Prinsengrachtconcert 2020, hebben zij concerten gegeven in Splendor, Amsterdam. Het repertoire bestaat zowel uit traditionele tango’s, milonga’s en walsen en nieuwe composities. Jörgen van Rijen is solo trombonist van het Concertgebouw orkest.

VIRTUOSITEIT IN LARGO EN ALLEGRO

Victor Hugo Villena en Kay Sleking spelen al decennia lang samen in verschillende samenstellingen, van duo tot orkest. Het duo is de meest tot de verbeelding sprekende, waarbij de meesterschap van beide musici zich volledig kan openbaren en de klanken van bandoneon en gitaar zich virtuoos kunnen mengen. De speelsheid en het gemak waarmee traditionele tango’s worden omgebogen naar deze tijd, in combinatie met hedendaagse composities maakt het concert een ware ontdekkingstocht voor zowel ‘tango experts’ als liefhebbers.

victor kay soundcloud

VAN BARTOK TOT PIAZZOLLA

Een avontuurlijke muzikale reis met violiste Myrthe Helder en gitarist-bandoneonist Kay Sleking. De musici kennen elkaar van het Rotterdamse Codarts: Kay Sleking doceerde er op de tango-afdeling en beiden hebben er gestudeerd. In de bijzondere combinatie van viool – gitaar en viool – bandoneon spelen zij een programma waarin allerlei stijlen langs komen, van klassiek en volksmuziek, tot jazz en tango. Met verhalen over de herkomst van de stukken en hun liefde voor de muziek. Zo kan je van Bartok via een Ierse traditional uiteindelijk bij Piazzolla uitkomen.

helder sleking homepage

Tangojazzland

Samen met Sieta Keizer is Kay in 2017 gestart met TangoJazzLand, met als doel het samenbrengen van talenten uit verschillende genres. Dat heeft geleid tot spannende combinaties waaronder tango en jazz musici op een podium met Spoken Word & Poetry artiesten en klassieke concerten in een nachtclub.
De klap op de vuurpijl is TangoJazz Orchestra El Elegante, een Big Band bestaande uit tango, jazz en klassieke musici. Kleinere combinaties die zich goed lenen voor een intiemere setting, zoals een huiskamerconcert of een concert in een kleine zaal, zijn ook onze expertise.

TangoJazz Land

WORKSHOPS

Vrij Spel

Een workshop/lessenreeks voor conservatoriumstudenten.
Laat je inspireren door makers uit de kunst, literatuur, architectuur, dans, drama of wetenschap. Wat is hun drijfveer en hoe geven zij daar vorm aan. Door dit te observeren kun je verbazende verbindingen leggen, een nieuwe zienswijze ontwikkelen voor jouw authentieke geluid.

Waar ligt jouw interesse, waar sla jij op aan, behalve muziek? Wat valt je op als je op straat loopt of op een terras zit, waar gaat je aandacht naartoe als je op reis bent? Het kan heel goed zijn dat je daar een bron aanboort die je kunt gebruiken voor de verdere ontwikkeling van jouw muzikale eigenheid. Misschien creëer je al, geïnspireerd vanuit andere disciplines. Dan kun je deze workshop gebruiken voor nog meer verdieping.

Tango Orkest Cursus

Met zijn jarenlange ervaring aan Codarts Hogeschool voor de kunsten, met het begeleiden van ensembles en orkesten, het geven van hoofdvak lessen en theorie, is Kay een doorgezomerde pedagoog. De goedlopende orkestlessen en de zomer tango orkest cursussen voor gevorderde en professionele musici zijn daar een voorbeeld van. Heb je interesse, bekijk dan eens de informatie.

VIDEOS

Tango Masivo


In 2011 heb ik samen met violist Martijn van der Linden en zangeres Maria Jose Ortiz Tango Masivo opgericht, een tango orkest bestaande uit de musici van Astillero en de musici van Pavadita String Quartet, Victor Hugo Villena (bandoneon), Claudio Constantini (bandoneon) en Martin de Ruiter (bandoneon) en Maria Jose Ortiz (zang).

Hieronder kun je het nummers uit het concert beluisteren in het Kunstenhuis in Amsterdam, 2011.
Arrangementen: Julian Peralta.

Variacion door Julian Peralta, uitgevoerd door Tango Masivo, Amsterdam 2011

Mal Arreado door Julian Peralta, uitgevoerd door Tango Masivo, Amsterdam 2011

Camandulaje door Alfredo Gobby, uitgevoerd door Tango Masivo, Amsterdam 2011

Catinga door Julian Peralta, uitgevoerd door Tango Masivo, Amsterdam 2011

Nostalgico door Julian Plaza, uitgevoerd door Tango Masivo, Amsterdam 2011

Camandulaje door Alfredo Gobby, uitgevoerd door Tango Masivo, Amsterdam 2011

Organito de la tarde door Cátullo Castillo, uitgevoerd door Tango Masivo, Amsterdam 2011

Morena door Cátillo Castillo, uitgevoerd door Tango Masivo, Amsterdam 2011

OTRA was het tango orkest van de vakgroep Argentijnse tango, Codarts.

Emma van der Schalie Kay Sleking

Aflevering Klassiek viert de Zomer 2018 met violiste Emma van der Schalie.

POETRY

OPNAMES

ALBUMS