Kay Sleking (Nederland / Kenia) combineert zijn uitmuntende techniek met diepgaande muzikaliteit en swing. Aangekomen op dit punt van zijn carrière strekt hij de grenzen op van zijn muzikale bagage, waarin hij invloeden gebruikt uit klassiek, minimal, jazz en tango in zijn composities. Naast gitaar speelt hij contrabas en bandoneon.

Kay heeft op vele podia opgetreden in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Spanje, Finland, Amerika, Canada en Argentinië.

STILLNESS IN CONCERT

Verstilling als leidmotief. Luisteren naar de ruimte tussen de noten. Dit is Stillness – Concert van Kay Sleking.
Zijn composities zijn gebaseerd op klassiek, minimal en tango. Sublieme beheersing en muzikaliteit zijn de peilers waarop Kay zijn muzikale verhaal verteld. Vanaf september 2020 op gebruikelijke én ongebruikelijke plekken. Zoals in zijn karakteristieke atelier in Amsterdam, een boksschool, de Mata Hari zaal van het Hard Rock Hotel (voormalig American Hotel), onder een boom in Preau, in een kerkje in de Bourgogne.

Concert & Expositie

Kay reist tussen de verschillende manieren van uitdrukken als beeldend kunstenaar en musicus. De combinatie van zijn muziek en beeldend werk kun je nu live meemaken, luisterend tussen de schilderijen in het atelier van Kay, gesitueerd naast park Frankendael in de Watergraafsmeer.

Het concert is van 16:00 – 17:00, met vooraf en na afloop de gelegenheid een glas wijn of een kopje koffie te drinken.
Het concert is €15 p.p. Er is plaats voor maximaal 10 personen.

Je kunt reserveren voor het concert door een mail te sturen naar info@kaysleking.com. 

Kay sleking Studio

SPIEGELINGEN

De melancholie van de Argentijnse tango vertolkt in het Fries, en in het Nederlands. Een combinatie die zich verrassend innemend laat mengen. Zoals de band tussen zang en spel van Sieta Keizer en Kay Sleking. Zij voelen elkaar subliem aan.

Spiegelingen gaat over wachten, verlangen, niet weten wat er komt, een horizon afspeuren, over plezier hebben en herinneringen ophalen.
Het zijn de mareas del mar, de getijden van de zee, het altijd veranderend landschap dat ons maakt tot wat wij nu zijn.

Achteraf kijken we met hele andere ogen naar waar we vandaan komen.

Spiegelingen.

Het theaterconcert Spiegelingen vormt een prachtige melange van ontroerende, romantische en vrolijke melodieën, samengebracht met tot de verbeelding sprekende verhalen.

VAN BARTOK TOT PIAZZOLLA

Een avontuurlijke muzikale reis met violiste Myrthe Helder en gitarist-bandoneonist Kay Sleking. De musici kennen elkaar van het Rotterdamse Codarts: Kay Sleking doceerde er op de tango-afdeling en beiden hebben er gestudeerd. In de bijzondere combinatie van viool – gitaar en viool – bandoneon spelen zij een programma waarin allerlei stijlen langs komen, van klassiek en volksmuziek, tot jazz en tango. Met verhalen over de herkomst van de stukken en hun liefde voor de muziek. Zo kan je van Bartok via een Ierse traditional uiteindelijk bij Piazzolla uitkomen.

TANGO VOOR TROMBONE & GITAAR

Na het succesvolle optreden van Jörgen van Rijen en Kay Sleking op het Prinsengrachtconcert 2020, hebben zij concerten gegeven in Splendor, Amsterdam. Het repertoire bestaat zowel uit traditionele tango’s, milonga’s en walsen en nieuwe composities. Jörgen van Rijen is solo trombonist van het Concertgebouw orkest.
Voor meer informatie, stuur een email naar info@kaysleking.com 

Tangojazzland

TangoJazz Land is een productiehuis waar verschillende disciplines samenkomen en van waaruit nieuwe bewegingen zijn ontstaan. Kay Sleking is in 2017 begonnen met TangoJazz Land en heeft samengewerkt met singer-song writers, poetry & spoken word artiesten, jazz, tango, klassieke en latin musici. Gesitueerd in een authentieke nachtclub downtown Amsterdam. Momenteel treedt hij op met zijn trio, waarbij straight forward tango’s worden gemixt met een jazz note, en classic jazz met een tango touch.

TangoJazz Land

Tango Orkest Cursus

Naast zijn jarenlange ervaring aan Codarts met het begeleiden van ensembles en orkesten, en het geven van hoofdvaklessen, begeleidt Kay ook orkesten en ensembles voor gevorderde en professionele musici uit andere genres. Wil je meespelen in een tango orkest dat tweewekelijks repeteert in Amsterdam, of heb je interesse om mee te doen aan de Tango Orkest Cursus in Frankrijk van 31 juli tot 7 augustus en 7 tot 14 augustus, neem dan contact op.

PRINSENGRACHTCONCERT 2020

Jörgen van Rijen Trombone & Kay Sleking Gitaar

Chiquilin de Bachin – Astor Piazzolla
Arrangement – Kay Sleking

LIVE BIJ CULTUUR IN ACTIE!

in de studio DeFabrique, Utrecht.

Tern Tales – compositie Kay Sleking

Klassiek viert de Zomer 2018 - Tango

Klassiek viert de zomer website