Workshop voor studenten Docent Muziek, Conservatorium van Amsterdam

Docent : Kay Sleking

Laat je inspireren door makers uit de kunst, literatuur, architectuur, dans, drama of wetenschap. Wat is hun drijfveer en hoe geven zij daar vorm aan. Door dit te observeren kun je verbazende verbindingen leggen, een nieuwe zienswijze ontwikkelen voor jouw authentieke geluid. 

Nieuwsgierigheid naar het werk van anderen is en was door de tijd heen een krachtig hulpmiddel voor kunstenaar en artiesten. Phillip Glass liet zich inspireren door de theaterstukken van Samuel Beckett, Peter Greenaway ensceneert naar de Vlaamse barokschilderkunst in zijn film The Cook, The Thief, His Wife and her Lover, Gaudi (en alle andere architecten) gebruiken ritme en harmonie van de bouwelementen om de juiste tektonische en artistieke expressie naar voren te brengen.

Waar ligt jouw interesse, waar sla jij op aan, behalve muziek? Wat valt je op als je op straat loopt of op een terras zit, waar gaat je aandacht naartoe als je op reis bent? Het kan heel goed zijn dat je daar een bron aanboort die je kunt gebruiken voor de verdere ontwikkeling van jouw muzikale eigenheid. Misschien creëer je al, geïnspireerd vanuit andere disciplines. Dan kun je deze workshop gebruiken voor nog meer verdieping.  

Aan de hand van de gekozen inspiratiebron maak je samen een performance of muziekstuk, waarbij je gebruik maakt van het gedachtegoed of de werkwijze van een kunstenaar of datgene wat jou inspiratie geeft. 

Vrij Spel is voornamelijk geschikt als meerdaagse workshop. We gebruiken de eerste dagen om een basis te leggen en deze uit te werken. De laatste dag is om te finetunen en af te sluiten met een performance voor publiek of een videoregistratie.

De dag begint gezamenlijk om vervolgens in groepen uiteen te gaan en de ideeën uit te werken. Tijdens deze sessies kom ik bij elke groep langs om mee sturing te geven aan het proces. We sluiten de dag weer af met z’n allen waarbij we elkaar laten zien waar we zijn in het proces, en van elkaar kunnen leren. Daarbij is het geven van feedback ook een belangrijk onderdeel.

Tijdens deze workshop is niets te gek!
Je kunt vrij spelen met al je talenten, ideeën, vragen, antwoorden, gedachtes, gevoelens, meningen, angsten, voorkeuren, enzovoort.

Voorafgaand aan de workshop ga je op zoek naar voorbeelden die jou inspireren en maak je een mind map van wat jou bezighoudt naast het musiceren.

Ben je benieuwd naar voorbeelden ter inspiratie, dan kan je via onderstaande knop naar mijn selectie gaan. Je hebt wel eerst een paswoord nodig dat je kunt krijgen door mij een mail te sturen. 

We gaan met z’n allen out of the box tijdens Vrij Spel!

Als musicus, beeldend kunstenaar, docent en entrepreneur is inspireren mijn grote drijfkracht, wat heeft geleid naar (inter)nationale podia en het lesgeven aan zowel conservatoria, community music projecten, voortgezet onderwijs en in de culturele adviessector.

Overal waar ik kom zorg ik voor beweging, zet zaken in een ander perspectief door out-of-the-box denken. Ik breng creativiteit, waar ik ook de werkvloer op stap, vanuit inspireren en verbinden. Kay Sleking

Wil je meer over mij weten, ga dan naar www.kaysleking.com.